Over ons

 

In 1965 werd het bedrijf in Tongerlo gestart door Jan en Maria Backx-Aerts. Als landbouwer en ondernemer in hart en nieren, die mee de ontginningen in de Antwerpse Kempen uitvoerde, heeft Jan een bijzondere interesse in gemechaniseerde landbouw. 

In 1968 voerde hij als eerste met een tractor met frontlader het stalmest uit de eigen potstal, maar al snel trok hij er met zijn machines op uit om ook zijn collega-landbouwers te laten profiteren van het wonder van de techniek.

Begin de jaren 70 werd de echte start van het loonbedrijf gegeven met de bouw van een zelfrijdende maïshakselaar. In de daarop volgende jaren specialiseerde het bedrijf zich in gras- en maïsoogst en het spreiden van drijfmest.

Deze praktijkervaring is verder uitgebouwd door de drie zonen van Jan Backx en begin de jaren '90 werd een nieuwe impuls gegeven door het uitvoeren van landbouwspecifiek transport. Om de groei van de firma op te vangen werd BATRACO NV gesticht.

Eind de jaren 90 werd de firma officieel John Deere agent. 

In 2003 werd BACKX NV opgericht, specifiek als mechanisatiebedrijf, om het beheer van machineverkoop, verhuur, onderdelenmagazijn en service te optimaliseren. Op korte tijd werd Backx NV een vertrouwd en professioneel bedrijf dat een full-service pakket biedt voor landbouwmachines en grondverzetmachines, tuin & park en reinigingsmachines voor particulieren, bedrijven en de overheid. Beide bedrijven opereren nog altijd vanuit de praktische achtergrond die Jan Backx heeft aangelegd.